Grupp: Huvudforum

Dignitana/BC-närtid

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-05-23 14:27:34

Vi har väntat väldigt länge på det definitiva genombrottet och på att företaget skall börja tjäna pengar. Kursen har stått och stampat på samma ställe en längre tid nu. Ett stort tålamod har aktieägarna haft, förutom ett fåtal, ingen nämnd ingen glömd. Anledningen är förstås dessa avgörande punkter:

1: Godkännande Kina. En mjukvarujustering av alarmet ska nu testas i Q2. Därefter bör allt vara klart för godkännande. När det kommer är dock oklart.

2: Resultat från Edinburgh. Helt avgörande för Braincools framtid. Positiva resultat (är helt övertygad om att man uppnått detta redan!!) kommer bana väg för något i hästväg. Öppnar upp för ytterligare studier, förutom Eurohyp, på drabbade patienter för att hitta en fungerande metod vad gäller temperatur och tid. Just temperaturen prövas nu i Edinburgh och det blir intressant att se hur låg temperatur man väljer att ha på applikationen (kragen/hättan). Ju lägre temperatur, desto större kylning. Samtidigt finns det väl en gräns för vad en patient mäktar med, särskilt om de är i vaket tillstånd. Studien har pågått i ca 3 månader så resultat borde vara färdigt snart. Jag hoppas bolaget kommunicerar detta och inte döljer positiva resultat (som de kan göra ibland). Patenten är ju formulerade och inskickade nu. Jag räknar även med att en förhandling om ett LOI-avtal med större partner kan gå in i en mer mogen fas. Det vore en utveckling i rätt riktning och som kan generera en fin upfrontbetalning, pengar som Braincool så väl behöver för sin fortsatta utveckling och lansering.

3: USA-studien inleds. Då kan man börja räkna på när en lansering är möjlig. Kommer också underlätta uppstarten för Japanstudien. Ansökningarna har nu varit inne drygt 2 månader så det börjar närma sig besked. De lokala IRB´s har regelbundna möten, 1-2 st, varje månad.

Annars har det varit tyst i 2 månader nu och en förklaring är förstås att Sysmex står för huvuddelen av den tillgängliga marknaden. Ingen kommunikation får ske från Dignitana angående Sysmex pågående försäljning. Här får vi ställa vårt hopp till att Sysmex drämmer till med en kompletteringsorder. Lite trist förstås att inte få löpande information. Med tanke på att det finns ca 5000 tillgängliga kliniker (ca 12 500 system) i Europa och att Sysmex, än så länge, inte dragit igång på allvar så hyser jag en stor förhoppning om stor framgång. Skalpkylningssystem kommer klinikerna ha som standard och i dagsläget finns egentligen ingen riktig konkurrent.

Kvalitetsarbetet som också pågått och pågår (ca 50 punkters förbättringar) kommer visa sig vara avgörande. Jag har själv inte förstått hur omfattande detta arbete har varit men förstår nu varför det tagit tid.

Dignicap är nu ett ännu mer överlägset system än Paxman och när nu Sysmex mer och mer tar över distributionen ser det ljust ut. Med en potential om minst 12 500 system i Europa så ska det till mer eller mindre en katastrof för att detta inte kommer bli lyckat!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-23 14:45:03

Fin summering av läget - tack för det! Jag gissar att nästa större nyhet blir någon av följande:

1. Ny större order i UK från någon av de privata klinikerna.

2. Godkännande från IRB i USA samt offentliggörande om deltagande kliniker.

3. Större lansering av DigniLife i media.

4. Preliminära resultat från Eurohyp i media.

Vi får se, kan ju komma något annat också :)

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-23 15:10:23

Tack Thomas!

1: Order från privatklinikerna i UK kan mycket väl vara på gång. Jag hoppas på avtal med större aktör för större volymer.

3: Ja än så länge arbetar Sysmex utan att synas i media. Genomslaget kommer bli ännu bättre när de väl går public också. Det är lika viktigt att synas i media så att folk blir medvetna om möjligheten till hjälp.

Vi kan väl också nämna att Braincool kommer få tid för presentation i samband med den stora strokekonferensen i London 28-31 maj.

Personerna bakom Eurohyp, bl a M. Macleod, kommer presentera Europastudien vid konferensen. Braincool har fått 20 minuter för att presentera sin banbrytande produkt. Jag tror inte man hade fått den möjligheten om inte produkten hållit vad den lovat:-))

0
Ogilla!
61
Gilla!
2013-05-23 20:23:18

Vad väntar Dignitana på den kinesiska marknaden?

Dessa punkter är av särskilt intresse.

1: Enorm befolkning där medelklassen växer med ca 100 miljoner vart 5:e år. Kina motsvarar 20% av världens befolkning.

2: Hälsosjukvården fortsätter byggas ut i rask takt. År 2020 är tanken att samtliga invånare, 1,3 miljarder, ska ha tillgång till grundläggande sjukvård. Den stora medelklassen öppnar ev. också upp för pay per treatment.

3: Konica Minolta och Sysmex (moderbolaget) är båda asiatiska bolag och de har förstås insett vilken bra samarbetspartner Dignitana är och vilken betydelse deras produkt Dignicap kommer att ha för den europeiska och kinesiska befolkningen.

4: Det finns ingen kinesisk man eller kvinna som inte väljer peruk vid cellgiftsbehandling. De kommer i framtiden välja att behålla sitt naturliga hår istället. Vem skulle inte det?

5: Konica Minolta är ett bolag med stark ställning i Asien/Kina. En viktig nyckel till att komma åt, den något knepiga, kinesiska marknaden.

6: Inga konkurrenter.

7: En åldrande befolkning ökar antalet cancerfall (är kanske ännu viktigare för Braincools produkt inom stroke/hjärta där antalet fall kommer växa ännu kraftigare.)

8: Patent godkända i Kina.

Som ni ser så kommer det bli oerhört spännande när godkännandet är på plats. Bolaget har tidigare uppgett att intresset för Dignicap är stort. Enbart den kinesiska marknaden skulle räcka gott och väl för Dignitana men de har ju som bekant större ambitioner än det!

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-23 21:09:25

Förutom Kina så kan det vara på sin plats med några kommentarer kring de andra. Först USA.

USA står för över 50 % av världsmarknaden inom medicinteknik. Enligt EspiCom omsatte marknaden 2011, 106 BUSD, ca 700 miljarder. De största bolagen finner vi också i USA. Landet importerar endast 30 %, framförallt inom ortopedi, men är p.g.a den stora marknaden den största importören globalt. Medicinteknik som helhet i USA bedöms växa med 3 % de kommande åren.

Den amerikanska medtechindustrin är koncentrerad till 3 kluster.

Östkusten: Boston Scientific, Johnson & Johnson, Merck, Covidien

Midwest:

Medtronic, Abbot Labs, Cook Medical, 3M, Proctor & Gamble, Baxter

Kalifornien: Amgen, Genentech

Det finns 5 800 sjukhus.

Man ska väl helt ärligt säga att det inte är så lätt att lyckas på den amerikanska marknaden om man har tänkt sig att sköta det helt själv, särskilt inom områden som är utsatta för stor konkurrens. Det är i regel svårt att slå sig in bland alla väletablerade företag. Nu saknar förvisso Dignitana konkurrenter.

Om det inte går ovanligt lätt att lansera Dignicap tror jag att ett samarbete med ett stort läkemedelsbolag vore en bra lösning. En fördel som Dignitana har är att de kommer att kunna arbeta i lugn och ro på marknaden under lång tid.

Bolaget har tidigare sagt att de skulle kunna skriva ett distributionsavtal alla gånger men väljer att köra själva. Jag tolkar det som att det inte gällde ett läkemedelsbolag och det var ett bra tag sedan jag hörde uppgiften. Saker och ting kan ju ändras med tiden.

Personligen ser jag gärna ett samarbetsavtal med goda villkor och att krutet läggs på Braincools vidare utveckling och lansering.

Ett amerikanskt företag skulle mycket väl kunna förvärva Dignitana och även Braincool. 2011 gjordes en affär där Medtronic köpte upp Jolife (hjärtkompressionsapparaten LUCAS). Intressant är att Semmy Rülf var med och tog fram LUCAS. Numera sitter han med i Dignitanas styrelse. Självklart är en av anledningarna att han framgångsrikt tog en produkt in i ambulansen men man kan inte bortse från att han även gjort denna typ av affär tidigare.

Nu väntar först den avslutande studien som glädjande nog kommer ske på 5 olika sjukhus. Då intresset från de tidigare två har varit stort så kan vi nog ta för givet att vi har 7 kunder klara direkt vid avslutad studie. Förmodligen ännu fler.

En enkel beräkning på vad en maskin kan tänkas dra in på ett år:

4 behandlingar/dag à 600:- X 250 dagar = 600K

200 maskiner som går för full maskin = 120 MSEK (extremt bra marginaler )

500 maskiner = 300 MSEK

1000 maskiner 600 MSEK

Vi talar också om marginaler på säkert över 80%!

I realiteten så kommer ju inte varje maskin att gå för fullt men hursom kan det röra sig om mycket stora summor.

Trevligast vore förstås om Dignitana kunde komma in på någon av de största sjukhusen ex MD Anderson, Johns Hopkins, Memorial Sloan-Kettering eller Mayo. Då kan man nog räkna med stora volymer samt att en sådan referens förenklar ytterligare utplaceringar. Kanske är något av sjukhusen med bland de första 5? Jag väntar med stor spänning.

Man ska kanske vara försiktig med att blicka alltför långt fram men lyckas Dignitana på den amerikanska marknaden, vilket jag tror, innebär det utplaceringar av flera hundra system, ja kanske vi talar om så många som ett tusental.

Då sitter bolaget på en guldgruva och en valmöjlighet. Behålla med mycket goda utdelningar år efter år eller sälja verksamheten för en rejäl slant. Långsiktigt kan tyckas men det ligger inte så långt bort i tiden. Leveransstart 2014/2015.

Detta gäller alltså endast Dignitanas verksamhet i USA och inte dotterbolaget Braincools möjligheter vid beviljat patent och godkänt 510K….Det kommer att bli än bättre.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-23 21:18:53

Skönt att ha dig tillbaka, vi har alla saknat dina oerhört pålästa och fina sammanställningar. Känns spännande att vara storägare i detta bolag!

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-23 21:33:08

:-) Ja det känns bra.

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-05-23 22:05:41

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-23 22:07:45

Studien i Edinburgh:

Denna studie är en Fas I-studie och ska fastställa hur mycket Braincools produkt kan kyla hjärnan. Redan tidigare pilotstudier har visat på positiva resultat. Lägg därtill att både radio- och tv-sända reportage (BBC och STV) har gjorts från sjukhuset med självaste M. Macleod i huvudrollen. Denne man är alltså en av de ledande personerna inom Eurohyp-studien. Universitet har samarbetat med Braincool under en längre tid i framtagandet av just denna produkt. BBC sände även detta reportage långt senare än studien inleddes så där får var och en dra sina egna slutsatser om resultatet...Jag själv anser att Malcolm inte skulle ställa upp i detta program om han hade den minsta tvekan. Notera även att Braincool kommer att visa upp sin nya produkt i samband med European Stroke Conference i London 28-31 maj. Ännu en viktig indikator.

Samtidigt pågår fler studier som förhoppningsvis kommer att visa samma framgångsrika resultat. Nästa steg blir att köra studie på strokepatienter, bl a inom Eurohyp för att studera hur kylningen minskar skadeområdet samt ta fram riktlinjer för temperaturer, kylningstider samt uppvärmningstider.

Det finns så mycket kostnader att spara så lanseringen kommer ske redan 2015 trots att Eurohyp-studien förväntas pågå fram till 2017. Inom neonatalvård och hjärtstillestånd är metoden redan i användning så där kommer det kunna lanseras omgående (om företaget vill). Sverige och UK har nämnts som tänkbara marknader att inleda på. Europa som helhet har ju ett enklare regelverk så där kan man nå framgång mycket snart. För USA gäller den enklare varianten 510K. Betydligt enklare än en PMA-studie.

Braincool kommer inte att ha några som helst problem med att skriva avtal med stor aktör inom detta kommersiella område som hjärnkylning är. En upfrontbetalning likt den från KM borde inte vara omöjligt. Kanske kan vi få en högre summa än 10 MSEK denna gång? Dessa pengar kommer utgöra en viktig grundplåt tillsammans med TO (15 MSEK). Bolaget kan då stå mer och mer på sina egna ben.

Så håll koll på Edinburgh, USA och Kina den närmsta tiden.

Bolaget håller på att lägga ett fundament byggt i betong!!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-23 22:09:02

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-23 22:47:38

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-05-24 10:08:03

Tack Ben för "first class information".

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-24 10:37:08

Tack, det var så lite:-)

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-05-24 15:01:49

Som nämnts tidigare är det 5 st sjukhus som skall delta i kommande USA studien. Just nu ligger ansökan hos respektive sjukhus etiknämnd för behandling. Beskedet (med stor sannolikhet positiv med tanke på Dignitanas välbefinnande effekt hos sjuka människor) lär komma när som helst och blir en stor trigger. I samband med detta bör det även meddelas vilka sjukhusen är och med lite tur är åtminstone ett av dom något av de större och mest kända cancersjukhusen. MD Anderson hade varit jackpot men är kanske att hoppas på för mycket.

Dignitana har tidigare sagt att de kommer köra USA i egen regi samt få ut så många system som möjligt med hjälp av välgörenhet. De största cancerorganisationerna i USA har samlade tillgångar på över 10 miljarder SEK. American Cancer Society som är den största får årligen in donationer specifikt avsatta för peruker på ca 12 MSek, sedan avsätter de själva medel för detta ändamål i olika program utifrån befintliga tillgångar. Det finns ett flertal välgörenhetsorganisationer över hela USA som skänker peruker till cancerpatienter som med stor sannolikhet skulle vilja vara med och sponsra utplaceringar av DigniCap system. Sedan har ju de flesta sjukhus även de en välgörenhetsfond de kan använda pengar ur för att kunna erbjuda möjligheten att få behålla håret vid kemoterapi.

USA är mediehysterins moderland och jag är övertygad om att DigniCap kommer få väldigt stor medial uppmärksamhet när den större studien inleds och de deltagande sjukhusen börjar skriva om och rapportera in resultaten. Att kunna erbjuda DigniCap och framförallt möjligheten att få behålla håret vid kemoteerapi lär komma att bli en standard som de allra flesta sjukhus vill kunna erbjuda. Priset på en DigniCap enhet får anses ringa i sammanhanget (ca $30.000) med tanke på vad sjukvård och material kostar generellt inom Medtech.

Över 1,5 miljoner människor får en cancerdiagnos varje år. Av dessa genomgår ca 22% kemoterapi*. Med tanke på att det finns en stor mängd befintliga cancerpatienter som redan genomgår behandlingar kan vi justera upp siffran och göra ett antagande på ca 800k kemoterapi patienter totalt per år. Ett antaget genomsnitt på 6 behandlingscykler per patient och år* blir 4,8 miljoner behandlingar per år. Fördelat på de 1 500 sjukhus som är godkända för cancerbehandlingar* blir siffran 3 200 kemoterapibehandlingar per sjukhus.

Om vi utgår från att behovet är 3 st DigniCap i snitt per godkänt cancersjukhus (se uträkning nedan) så har vi ett behov av 4 500 system redan där. Ju mer utbredd och accepterad/standardiserad metoden blir i samband med kemoterapibehandling, desto större blir sannolikheten att penetrationen blir i det närmaste total. Vem vill inte hellre behålla håret till samma kostnad som en peruk?

Varje system kan behandla 2 patienter samtidigt, oberoende av varandra. Vi bör därför kunna räkna med åtminstone 2 behandlingstillfällen per dag á 2 patienter åt gången. Totalt med 250 uppskattade behandlingsdagar kan varje system alltså genomföra 1000 behandlingar per år, därav snittbehovet på 3 st system per cancersjukhus. Dignitana har själva sagt att behovet hos de större sjukhusen kan vara så stort som 50 system medans de mindre klarar sig med 1-2 system. Enligt usnews.com topplista över cancersjukhus är det 900 sjukhus som behandlade minst 254 cancerpatienter per år mellan 2008-2010* (troligen är denna siffra större idag).

Som sammanställts tidigare kan vi räkna med ca 500 kr per behandling ($80) baserat på att en bra peruk kostar ca $500 att köpa och varje patient behandlas i snitt 6 gånger. 3 200 kemoterapibehandlingar per större sjukhus ger en intäkt på $256k per sjukhus och år. Utslaget på alla 1 500 cancersjukhus blir det således $384M vid 100% marknadspenetration och nyttjande.

10% marknadspenetration med fullt nyttjande ger en årlig intäkt på $38.4M, 20% ger $76.8M osv. Potentialen är minst sagt hisnande! Marginalen per behandling bör uppgå till 70-80% då det inte finns några direkta kostnader kopplade till behandlingarna för Dignitana. Faktum är att det finns möjlighet till ytterligare intäkter i form av serviceavtal, förbrukningsprodukter och liknande kopplade till varje utställt system och även på dessa är marginalen skyhög enligt Dignitana själva.

Så, hur troligt är det att Dignitana får köra detta race helt själva, utan möjlighet till konkurrens inom de närmaste 3-5 åren (tack vare starka patent och utförd PMA-studie), på världens största Medtech marknad? När kommer uppköpsbudet? Vilka företag verksamma inom Medtech och/eller Läkemedelsbranschen vill inte vara med och lansera detta? Dignitanas situation under de kommande två åren (räkna med lansering sent 2014/tidigt 2015) kommer bli något unikt och även avspeglas i värdering och kurs ju längre vi kommer i processen. Första steget blir godkännanden från de 5 deltagande sjukhusens etiknämnder och det lär dimpa ner när som helst. Spännande är bara förnamnet!

Sen har vi Sysmex i Europa, KM i Asien och BrainCool över hela världen. Ja inte undra på att Martin Waleij har nära till gråten när han pratar om potentialen i detta bolag samt att han innerligt hoppas att styrelsen tackar nej till kommande uppköp så att bolaget får växa och blomstra i egen regi.

Källor för statistiken i detta dokument:

• Antalet godkända cancersjukhus: http://www.cancer.org/acs/groups/content/@epidemiologysurveilance/documents/document/acspc-033876.pdf (sid 18)

• Antalet större sjukhus med minst 254 cancerpatienter: http://health.usnews.com/best-hospitals/rankings/cancer

• Antalet behandlingar för bröstcancer: http://www.cancerresearchuk.org/cancer-help/type/breast-cancer/treatment/chemotherapy/about-breast-cancer-chemotherapy

• Bidrag till peruker: http://www.bbb.org/charity-reviews/national/cancer/american-cancer-society-in-atlanta-ga-186/financial

• Antalet kemoterapi patienter: http://publications.milliman.com/research/health-rr/pdfs/cancer-patients-receiving-chemotherapy.pdf (sid 1)

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-05-24 16:07:00

Ett mycket gediget inlägg Thomas!

Blir till att läsa på i helgen:-)

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-05-24 16:51:20

Tack ska du ha, det tog sin tid att göra all research men det känns bra att det mesta bygger på mer fakta än lösa antaganden. :)

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-05-24 18:34:47

Trevlig helg läsning....: )

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-05-25 12:05:26

Smallcap hade i sin första analys en uppgift om 7000 kliniker i USA/Kanada.

Tror att det kan vara bra att även ta med Kanada i beräkningen.

USA är även avgörande för Sydamerika. Ingen lansering kommer ske där i egentlig mening innan USA är klart.

Nu börjar vi tala om väldigt stora marknader och här spelar välgörenhetsfinansiering en stor roll.

Ett läkemedelsbolag som ex Sanofi-Aventis har ju all den struktur som är nödvändig. Man kan köra USA själva men att ha ett fungerande samarbete med stor aktör inom läkemedel skulle kunna boosta detta något oerhört.

Jag har dock förtroende för att bolaget redan har planen klar för sig och kommer lösa detta på bästa sätt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 14:54:45

Ben & Thomas, väldigt intressant läsning, tack för att ni lägger tid på Dignitana och väljer att dela med er.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-25 15:17:27

Tack för att du tog dig tid att läsa :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-25 17:14:54

# Ben_Kingsley

När godkännande från Kina kommer vet ingen, Sysmex har beställt 115 system som börjat levereras, konica Minolta verkar inte beställa något innan gk i Kina och många marknader verkar vara en bit fram i tiden som USA,Japan, Sydamerka, England går väl att sälja till. Men där kommer ju inte några vidare order vid sidan om sysmex, så i nuläget är det ju sysmex som köper. Tyckte dom sålde mer 2011, för då gjorde dom väl en vinst något kvartal, inga stororder men en hel del mindre order. Martin sa ju i höstas att dom kan sälja allt som produceras dom närmsta 18 månaderna men nu när Kina blev fördröjt så kanske det inte stämmer. Kan det vara därför dom håller igen produktionen.

Dom hade väl sålt 4 system som sidoorder Q 1 och man tycker att dom skulle kunna sälja mer på det sättet innan Kina kommer igång.

Lägga upp för stort lager innan Kina kommer igång kostar pengar.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-25 20:16:29

Ja Dratten, trots att det är mycket som ser bra ut så finns det mycket som är osäkert, därav den avvaktande handeln.

Som du säger ligger USA en bit fram i tiden, låt oss anta 2015. Japan hoppas man kommer igång med regulatoriska studier innan och vara klart 2015/2016. Grejen med Japan är att maskinen måste vara helt färdigutvecklad innan man drar igång testet för blir det ändringar av systemet måste man göra om hela studien och det är helt otänkbart. Sydamerika kanske 2016/2017?

Fram tills dess så är det Sysmex med hela Europa, KM med Kina och Indien (Taiwan är inte klart i dagsläget) samt UK som ska dra lasset.

Just nu alltså Sysmex och UK.

Sysmex är än så länge distributör för ett 20-tal länder. Jag skulle inte bli förvånad om de tar över ytterligare marknader. Sysmex bör kunna räcka gott och väl för ordentliga volymleveranser. Problemet är att vi inte vet exakt hur det går...Tidigare har order till enskilda kliniker i Europa kunnat kommuniceras men det går inte nu.

Tror dock att Sysmex är en mycket bättre "säljare" än Dignitana och med det nya konceptet DigniLife (som vuxit fram pga önskemål från kunder) tror jag man är på helt rätt väg.

Jag tror att vinsten du tänker på är det kvartalet de fick 10 miljoner från KM.

Det var ett olyckligt uttalande Martin gjorde och jag tror att man ska bortse från det helt enkelt. Fokus bör ligga på vad man kan sälja.

Kina hade man nog räknat på skulle vara klart men den sista underskriften blev stoppad pga det tekniska test som nu skall ske i Q2. Kina verkar lite luriga:-). Man hoppas att godkännandet kan komma i Q3 men säker kan man inte vara.

Jag undrar om man inte koncentrerar sig på Sysmex och KM fullt ut just nu. Organisationen är nog för liten för att sälja strösystem som man tidigare gjorde för att "gå runt". När väl Sysmex och KM rullar på lite bättre tar man nog tag i övriga delar.

UK satsar man på förstås då det är en stor och viktig marknad.

Organisationen skall också räcka till för Braincool. Om man måste prioritera så väljer man de största och mest lukrativa marknaderna först. Just nu alltså Europa (inkl UK) och snart Kina och Indien.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-26 10:39:36

Men hur man än ser på det så måste order och produktion öka och gärna något positiv gällande BC om det ska bli någon optionsinlösen i september. Har inte KM någon marknad dom kan sälja till i dagsläget?

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-05-26 12:14:28

Den enda marknaden som är godkänd är Indien.

System ska ha levererats.

2010 hade Indien 500 sjukhus som ger kemoterapi.

60 sjukhus som enbart är inriktade på onkologi.

800 000 nya cancerfall varje år.

Köpkraften går förstås inte att jämföra med Kina men det kan röra sig om stora mängder system ändå. Indien har en växande medelklass och kan bli riktigt bra på sikt.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-05-26 13:28:26

För Indien gäller det privatsjukvården.

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-05-26 20:47:53

Känns ändå som att det bubblar under ytan. Snart händer det! Facit efter rapporten är ju en uppgång med 30 öre so far. Är övertygad om att Martin, Stormby och kompani har en plan för att optionerna ska kunna lösas in med vinst.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-07 14:20:33

http://www.paxman-coolers.co.uk/distributors/

Förstår inte hur paxman kan sälja sin produkt i hela världen som dom säger? Paxman verkar ju inte gått den långa vägen med kliniska tester i åratal. Allt som dignicap gör verkar ta tio gånger så lång tid jämfört med paxman. Tiden går och när Kina -godkännande kommer vet ingen och kineserna är inte mycket att lita på, det problemet som uppstod skulle inte ta så lång tid att testa. Nej både BC och att få riktig fart på dignicap ligger för långt fram i tiden för att det ska verka bra. Går snabbt till tiden för optionsinlösen.

Dignitana har 115 st i order för hela 2013 från sysmex och det är allt, det blir ingen fet på om inte Kina kommer igång.

Man märker ju att marknadens förtroendet inte är på topp.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-07 15:15:18

26 Framförallt ditt druttlas

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-08 16:07:47

# 27

Men druttlas fick rätt gällande två totalt värdelösa VD:ar i pare och nomi, dom körde det i botten innan någon reagerade.Ska det gå samma väg för dignitana innan dom byter ut knäppskallen till vd, och helst hela styrelsen också och ta in folk som förstår att företagande handlar om att tjäna pengar.

Ska det ta lika lång tid med BC som med dignicap så kan dom ju sitta och titta på när konkurrenterna går förbi dom, konkurranterna behöver inte ens ha bråttom.

Tro nu inte att jag inte har aktier i detta företag som kunde blivit en saga med all gratisreklam som dignitana har fått. Men har man en idiot till vd och en styrelse som inte verkar att ha något begrepp kan det bara sluta på ett sätt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-08 16:23:01

Tänk om dom hade haft en vd som Rune Andersson i unga dar, då hade företaget blomstrat. En operativ vd som Martin som inte har någon kunskap i företagande måste ju sluta illa.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rune_Andersson

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-06-08 16:37:44

Dignitanas styrelse är alldeles särdeles kompetent, såväl på det medicinska området som på det finansiella. Semmy Rülf, Johan Stormby, o s v.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-08 17:12:07

Dratten varför skulle vi på något vis tvivla på att du har en massa aktier i Dignitana??????????

O vad har nu Dignitana med Pare och Nomi att göra? är du så blind så du inte ser skillnad på äpplen o päron.

Om du inte orkar läsa på och har tillräckligt mellan öronen för att förstå vad som händer så kan du lika gärna lägga av ditt löjliga baissesvammlande för att du vill kunna köpa in dig billigt efter att du sålt av dina Dignitanaaktier nyligen.

Ditt tradingbetende är välkänt på diverse forum för dom som inte vet.

För den som vill läsa alla hans anoyma baisseinlägg så är det bara att gå in på wcv så förstår man på vilken nivå han flyter runt på.

Vad menar du med kokurranterna?

Och vad som gäller idiot så är du den största av alla.

.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-06-08 17:37:44

Tror nog att Styrelsen är ytterst kompitent till att avsätta vd när det är motiverat.

Dessutom Drutten har du gjort din DD noga o gjort uppföljning på meddlemmar i styrelsen så är det ganska tunga namn för lilla Dignitana.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-06-08 21:41:08

Jösses.....Vad har jag hamnat i...????

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-09 13:39:16

Jag förstod ju att dom med skygglappar skulle reagera när man påpekar att dignitana har en totalt inkompetent ledning som inte lyckats med att få fart på dignicap, hur ska det då sluta med BC där det finns fler konkurrenter. Ska dom hålla på och "leka" med BC också i flera år.Lyckas dom få in pengarna på optionerna så kanske man kan utvärdera företaget igen, men jag tvivlar, med den sengångarfarten dom har haft hitintills så närmar sig nog en till emission.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-09 14:00:15

Är det inte lnkompetens att skicka dignicap som inte är kompletta så dom får göra om testerna i Kina?

Det är som volvo lastbilar skulle skulle skicka iväg en ny modell för test men glömt att sätta i kolvarna i motorn, skrattretande men farligt för ett företag som dignitana som behöver tjäna pengar.

0
Ogilla!
36
Gilla!
2013-06-09 14:02:11

Lilla bubben.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-09 14:13:21

34 Du måste "leka" mörkerleken med skygglapparna på framför dina sotiga solglasögon för läsförståelse tycks du sakna fullständigt det är det ingen som tvivlar på i alla fall.

Håll dej till din lekstuga på vcw istället, det passar ditt lilla IQ mycket bättre.

.

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-06-09 16:20:46
0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-09 16:46:35

35 TradingTratten

Är det inte inkompetens när man som du inte orkar läsa på eller vill förstå det som står i klartext.

Är det inte att manipulera och vilseleda andra när man gör så för att själv kunna försöka tjäna en hacka, nä håll dej bland dina kompis troll på lekstugan vcw.

.

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-06-09 17:44:41

#35. Läser att du inte vet direkt bakgrunden till Kina. Hade du det minsta frågat bättre vetande så hade fått svar på din undran. Men just nu verkar du bara frustrerad.

Sälj o gå vidare kanske..??.

Men håller med om att man ska alltid vara kritisk, allt är inte rosenrött..( förutom depån ) ; )

Förklara gärna hur de istället skulle gått tillväga i kina.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-09 19:42:12

# 40

"Förklara gärna hur de istället skulle gått tillväga i kina"

Det ska väl inte vara så svårt att skicka fullt fungerande dignicap till Kina, Det var väl någon larmknapp som inte fungerade eller saknades, vilket fall som helst är det ju mycket dåligt vad det nu var var för tekniskt problem. Kan det vara så illa att maskinen inte fungerar som den ska för var det bara ett litet tekniskt problem skulle det ju inte ta så lång tid att testa det.

Ser inte riktigt bra ut.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-09 20:43:35

41 TradingDratten

Det var väl ? eller saknades ? Hur var det nu, inte så lätt va? tar väl emot o läsa på och framför allt försöka förstå. Att det kan vara så illa

Vilket kvalificerat svammel i vanlig ordning från vcw geniet.

Är du verkligen säker på om det var Dignitana du fantiserade om?

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-09 20:55:53

# 42

Tycker du ska lugna ner dig lite. Dignitana har absolut inte råd med fler misstag om dom ska få in pengar på optionsinlösen, det tror jag att till och med du förstår. Det måste ju vara ett stort misstag att skicka skalpkylare till Kina som inte fungerar på rätt sätt.

Sen ältar du om vcw som en annan dåre, jag är inte och har aldrig varit reg. där.

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-06-09 21:05:09

Det är ju stört omöjligt att vara 100-procentig om Kina ändrar förutsättningarna och en liten detalj under resans gång.

Underskriften var i princip klar när en "ny" person plötsligt ville testa/göra om larmsignalen.

Nåja, så kan det gå till i Kina.

Larmsignalen är omgjord och testet ska vara klart nu i Q2. Fortsättning följer....

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-09 21:25:06

43

Tycker du ska lägga av med ditt tradingsnack o sälja av dina TO 2 om dom skaver någonstans.

Koppla på kontoret och ta o läs vad Ben har skrivit om Dignitana innan du idiotförklara alla utom "dratten" och VOLVO men det kräver förstås en liten ansträngning.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-09 21:41:50

# 45

Du tillför ju absolut ingenting med ditt korkade sätt att skriva.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-09 21:58:15

46

Men du tillför med ditt VOLVOvcwsnack. Läs på o tänk om.

.

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-06-10 10:55:37

Med tanke på det dåliga intresset från både köpare och säljare kan man börja fundera. Kommunikation har aldrig varit Dignitanas styrka och det har man kommit undan med. Med tanke på höstens optionslösen så är läget idag annorlunda. Jag tror inte bolaget ska förvänta sig att "det löser sig nog av sig självt".

Jag tror att man bör ta detta på större allvar och visa handlingskraftighet. Man måste i detta fall skilja på bolag och kurs, något man inte behöver i vanliga fall. Höstens TO är synnerligen viktig.

Det har visat sig tydligt att inte ens godkännande för de sista studierna i USA och inledande Fas I-studie för Braincool räckt på långa vägar att få kursen att röra sig uppåt. Stor osäkerhet råder kring orderläget för resten av året och så länge inte bolaget är tydliga med detta kommer det bli oerhört svårt.

Kursen tar ett litet glädjeskutt vid positiva PM men det är ett långsiktigt förtroende som saknas och framförallt riktiga investerare. Bolaget behöver större institutionella, starka och långsiktiga köpare och inte fler småsparare.

De hade säkert räknat med order från KM och att USA skulle få ett större genomslag men så gick det inte. Då måste man ha en plan B. Jag hoppas de har det.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-06-10 11:09:56

Kan bara instämma. Det funkar inte att ha kortsiktiga ägare i ett företag som står inför ett stort genombrott men inte är där ännu. Styrelsen äger 30% av bolaget och kan tryggt sitta kvar med sitt innehav då de vet vad som sker. Vi vet nästan ingenting, vilket skapar en känsla av osäkerhet fram till nästa pm.

Tyvärr är kombinationen av nyhetstorka och osäkerhet två faktorer som gör att kursen går som en jojjo under väldigt små volymer.

In med någon eller några större aktörer som kan "ta över" några hundra tusen aktier från dessa flyktiga småägare, det vore betydligt stabilare och trevligare.

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-06-10 13:22:40

Att Smallcap ser ett motiverat värde på 45:- med en riskjustering på 50% (sannolikhet till lansering) för Braincool väcker onekligen frågan:

Är Smallcap helt ute och cyklar? Marknaden verkar inte lita på dessa siffror det minsta. Måhända är Smallcaps förtroende stukat pga tidigare prognoser men rent sakligt kring fakta brukar de ligga ganska rätt.

Tiden är dock förbi när man kunde snacka upp kursen, nu måste de börja leverera.

Det som skulle kunna vara en riktig fin resa uppåt är nu ett tråkigt innehav i sidled. Se bara på FP. Om vi bortser från den senaste nyheten kring Microsoft så visar FP tydligt att kommunikation och uttalanden om framtiden spelar en avgörande roll i värderingen. Att aktieägarna kan hänga med i vad som händer är oerhört viktigt. Då spelar det mindre roll om företaget tjänar pengar i dagsläget eller ej.

Väck mig i höst.........

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-10 17:26:53

46 Tack för ditt kvalificerade skixsnack drettlen.

.

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-06-10 18:09:55

#46 Nu skriver du på vcw igen Dratten.......

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-06-13 19:45:47

Ok då var godkännandet för USA-studien klar.

Detaljer kring vilka tre återstående kliniker (varav två st i New York) är nästa nyhet att invänta. Bör komma under juni/juli.

Nu börjar alltså rekryteringen, ca 22 patienter/sjukhus. Det torde gå tämligen snabbt.

Om vi räknar med att behandling startas i aug och att sista patienten är rekryterad i slutet av september bör studien vara färdig i slutet av mars. (behandlingen skall slutföras inom högst 6 mån)

Att skicka in protokollen kan nog göras omgående.

En PMA-ansökan har en handläggningstid på 6-9 mån i normala fall.

I början av oktober 2014 kan nog tidigast ett godkännande vara aktuellt. Mer realistiskt kanske är vid årsskiftet 2014/2015 eller under våren 2015.

Hursomhelst dröjer det inte länge tills vi nått det stora delmålet, nämligen USA.

Med anledning av veckans korta artikel i DI och informationen om att den stora studien sponsras till 50% av välbärgade samt onkologer läs gärna igenom inlägg #13 skriven av Thomas. Tecknen är tydliga på att donationer/sponsring kommer vara betydelsefullt även vid USA-lanseringen. Kan nog bli ett stort antal system ganska omgående.

Dignitana har alltid varit duktiga på att få andra att betala studier och produktutveckling. De sitter på en guldgruva, nej faktiskt flera...

Det är bara en tidsfråga innan vi får se tyngre ingångar i detta bolag, svårigheten är att veta när? Jag ser gärna investeringar från USA där DigniCap är hett just nu och kommer bli ännu hetare under året. Kan man med enkelhet hitta folk som skänker pengar till studier och till inköp av system bör man kunna hitta folk som vill köpa aktier också:-). Ett mer aktivt arbete med detta skulle ge ett ordentligt avtryck i kursen är min tro.

Japan har än så länge levt i skymundan. I senaste delårsrapporten uppges dock studier kunna initieras i Japan i samband med positiva besked från USA och det har vi nu! Nyheter kring Japan bör dyka upp inom kort.

Jag har ingen aning om hur lång tid en sådan studie och godkännande skulle ta men oavsett så innebär alla dessa megamarknader att Dignitana står inför en enorm tillväxt under oöverskådlig framtid.

Läget är därför lysande om man vill investera långsiktigt i detta bolag. Man kan dock inte räkna med att kursen rusar hit och dit varje vecka utan när det släpper så kommer det släppa rejält. Just nu är det avvaktande handel, minst sagt.

Om man bortser från kursen så blir bolaget mer och mer intressant att följa, både för aktieägare och för ledningarna inom medtechbolagen.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-06-18 12:36:43

Den 13 juni sändes ett program på Nippon Television.

Temat var ”State-of-Art Medicine making the impossibles possible.

Här var DigniCap representerat!

http://www.youtube.com/watch?v=V2_yLCjPDH4

Intresset för skalpkylning i Asien är som sagt enormt! Då alla patienter väljer att bära peruk i Asien så kommer detta bli en riktig fullträff! Jag ser fram emot, inte bara ett godkännande i Kina, utan också att de regulatoriska studierna i Japan kanske kan starta redan i år. Förutsättningarna bör finnas då FDA helt nyligen gett klartecken.

Det ser bara bättre och bättre ut för Dignitana.

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-06-20 14:14:43
0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-20 14:41:13

Imponerande hur du lyckas gräva fram saker! Tack för ljudklippet! Riktigt intressant att lyssna på :)

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-06-20 14:42:58
0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-20 16:09:13

# 55

"De byråkratiska gångarna är alltid svåra att sia om och särskilt i Kina men det verkar som om Waleij tror på en start senare under året och det skulle ge en välkommen ökning av omsättningen."

Så svarar Martin smallcap gällande Kina och han har inte haft ett rätt på flera år med sina bedömningar. Tror på en start senare i år?? Vad har hänt eftersom det kanske blir förskjutet länge?

Folk blickar inte framåt i denna aktie längre för det har ju folk bara blivit besvikna av.

Nu är blicken fäst på Kina och optionsinlösen och inget annat för både USA, Japan och BC är för långt fram för att höja kursen.

Sen har ju smallcap försökt prata bort misstagen som gjorts i flera år men man märker ju att kortsiktigt är dom inte direkt överoptimistiska.

Man kan ju undra vad smallcap skulle skrivit om dom inte haft betalt av dignitana för att skriva. Det hade nog varit i mycket hårdare ordalag.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-20 16:12:44

58

Man kan undra vem som betalar dej? För du har aldrig haft ett rätt.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-25 13:23:50

Snart inget förtroende i kvar för bllhandlaren Martin, nej fel av mig hushandlare ska det ju vara som tar så mycket av hans tid.

Stark börs idag och Martins fiasko i dignitana visar att tålamodet snart är slut. Nog många som väntar på Kina som skulle varit klart för länge sedan precis som allt annat. När dom begriper att det inte kommer att rädda optionspengarna så kommer det riktiga raset.

Martin är nog en av dom småbolagsVD:ar som har fördärvat mest i ett bolag och ändå får sitta i kvar, skandal.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-25 13:38:14

Kan inte vara lätt att vara så kissenödig som du tratten, känns som du har problem med dina TO2or. :-)

Den största skandalen är du, men det förstår du tyvärr inte för du är inte riktigt klar än.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-26 10:40:49

Oj Oj Oj!

Rusning i aktien - imponerande omsättning. Snart smäller det och brakar iväg som det gjort dom senaste åren, haha!

Värre än C-Rad!

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-07-16 17:16:57

WXII-12 (NBC)

http://www.wxii12.com/news/local-news/piedmont/Hair-Loss-Cap/-/10703612/20991494/-/ffhv6v/-/index.html

Intresset är stort och kommer bli enormt under kommande år. Förhoppningsvis drar det till sig intressenter från USA också.

Enligt min, högst privata, lista så kan vi nog förvänta oss 5-6 PM under aug-sept varav en del av de kommer vara extra trevliga.

Vi får hoppas jag har rätt.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-07-16 17:18:25

Det ser vi fram emot :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-17 10:51:52

Det kan nog bli bra i framtiden utan Martin som leker tysta leken.

Man kan undra vad som gått snett i Kina för så lång tid ska det inte ta om det bara var det problemet som sagts, men man kan inte tro ett ord av vad som kommer över dignitanas lednings läppar.

Så här formulerar sig Martin till smallcap, det inger inte så stora förhoppningar. Det är ju inget som säger att det blir någon försäljning till Kina detta år. Inga nya order med all denna gratisreklam bådar inte heller gott.

Någon produktionsökning kan det ju inte heller vara tal om utan tvärt om.

"men det verkar som om Waleij tror på en start senare under året och det skulle ge en välkommen ökning av omsättningen."

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-17 12:08:28

65 Trist att du fortfarande mår så dåligt. Krya på dej.

.

3
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-19 08:17:51

När ska psykopaten Martin öppna truten om vad som hänt i Kina. Tror idioten att aktieägarna är villiga att öppna börsen en gång till för hans misslyckande. Nu ligger väl idioten på någon strand och räknar pengar han tjänat på NE, för själv har han ju inte bidragit till några förtjänster.

Skrev i går till dom i styrelsen och undrade när dom ska slänga ut idioten, det borde ni också göra.

0
Ogilla!
14
Gilla!
2013-07-19 08:35:35

Funderar på att skriva till webmaster här på AG och höra när han ska slänga ut dig.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-19 08:49:06

Stackars Dratten inte lätt att få tillräckligt med sömn i sommarvärmen.

Sök hjälp du behöver en riktig skalpkylning som du låter.

.

2
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-19 09:01:56

Visst, stryp ni den som säger att kejsaren är naken, ni har stirrat er blinda på alla lögner Martin har tutat i er.

Han är en typisk psykopat som varken bryr sig om bolaget eller aktieägarna.

Jag har aldrig sett en vd ljuga och missköta sig som han och ändå får sitta kvar. Det säger väl lika mycket om kompetensen hos styrelsen.

Martin är ju ett typexempel att det räcker inte att en vd har en hel del aktier i bolaget när det saknas empati för andra.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-19 09:09:30

70

Tycker din beskrivningen du ger passar in på dej själv från topp till tå din stackare.

Ta o sätt på gumman ett par ggr så hormonerna kommer på rätt plats så ska du se att du mår mycket bättre.

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-07-19 09:10:23

#68 Det är inte WM som sköter det utan vi själva.

http://www.aktieguiden.com/Home/AgInsider#about-automoderation

AG är självsanerande, eller inte.

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-07-19 09:16:54

Dratten...

Förstår din frustration...vi har alla väntat länge på att det skall lossna för företaget.

Martin har gjort en del klantiga uttalande om volymer osv som inte har uppnåts av diverse orsaker. ..

Men att påstå att han är psykopat är väl lite att ta i. Har du varit på en stämma tex och träffat styrelsen osv. De är ju inga blåbär som sitter med där, hade de inte varit nöjda med Martins jobb är jag övertygad om att de sett till att omplacera vederbörande. Att bolaget är tyst har ju faktiskt en del att göra med att de har 2 japanska bolag att handskas med samt att de inte får säga nåt om Usa då det kan räknas som marknadsföring och det är inte tillåtet om man inte är godkänd..

Men får hoppas att vår väntan snart är över...: )

Alla träd växer inte rakt till himlen. ..o Rom byggdes inte på en dag... vi får hoppas bi får rätt...annars är det dumstrut på....trevlig sommar..

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-19 09:29:43

Jag har läst på olika forum att dom tycker Martin har gjort allt rätt, han har ju inte gjort något rätt för då hade det strömmat in pengar till bolaget och kursen hade ju varit annorlunda.

Sen har han mage att skylla kursen på marknaden när han själv håller på att köra dignitana i sank.

Sen det där med psykopat så har jag sett flera inspelningar med token där man nu i efterhand ser att han medvetet ljuger.

Hade en psykolog sett dom inslagen med andnöd och lögnerna så hade dom säkert hållit med om att allt står inte rätt till med honom.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-19 09:32:17

Jag blir bara så förbannad när man sett karlen ljuga i tre år.

Trevlig sommar själv.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-19 10:20:58

Det måste va jobbigt o va förbannad i tre år, ta o vila dej nu.

.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-07-19 13:10:58

Hög klass på diskussionerna här, eller inte... Synd att det bara krävs en obalanserad individ för att sänka ett helt forum som åtminstone försökt hålla en seriös nivå till skillnad från många andra.

Sen dratten är det stor skillnad på att medvetet blåljuga om saker och att vara övertygad om något som sedan inte riktigt blir som det var sagt pga exempelvis fördröjningar i Kina och försenad produktionsstart etc. Martin är tidsoptimist i många lägen och kan säga sådant som han sedan får äta upp för att det inte höll tidsplanen. Klantigt och tråkigt, men han är långt ifrån den enda börs VD'n som gärna uttrycker sig lite för optimistiskt innan alla bitar fallit på plats och sedan drabbas av oförutsedda förseningar (Precise VD är ett annat lysande exempel i närtid).

Dignitana har något stort på gång med både Dignicap och Braincool, det behöver man inte fundera så mycket på. Att få alla bitar på plats är inte lika enkelt som det låter när stora internationella företag är inblandade, därav munkaveln också. När det väl lossnar så kommer det iaf vara värt vår väntan för potentialen finns definitivt där.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-23 08:50:56

Varför ska dignitanas ledning köra den långa långa vägen med dignicap när inga andra som sysslar med skalpkylning gör det, där är ju redan skalpkylare i USA för ingen väntar på snigelbolaget dignitana så frågan är ju inte om utan när något bolag kör igång på allvar med skalpkylning i USA för i Martins takt så tar det minst två år innan dignicap kommer på USA:s marknad, innan dom får ut produkten på vissa stora marknader så har ju folk tröttnat på att slänga in pengar i ett företag som inte bryr sig om att ens försöka tjäna pengar.

Martin sa på ett av sina ljugarmöte att han kunde sälja BC- apparater redan 2013 men får inte göra det för styrelsen. Vad är det för ett skitföretag.

"Klart det finns efterfrågan: Trots bristen på godkännande av FDA, är ett växande antal amerikanska patienter hyra en liknande produkt, som kallas Penguin Cold Mössor, från ett brittiskt företag för $ 455 per månad"

http://bigstory.ap.org/article/cold-caps-tested-prevent-hair-loss-during-chemo

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-23 09:10:40

Sen påstår en del bara för att dignitana gör tester i åratal med sin skalpkylare så får dom ensamrätt i flera år i USA, hur kan där då redan nu kylas skallbottnar för fullt i USA?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-23 09:21:04

Penguin cold är inte är inte godkänd, därför föreskriver inte läkare dem och de får inte heller subventioner.

Patienterna kan lika gärna köpa ispåsar på Walmart.

Väx upp Dratten, inse att pengarna kommer med ett FDA godkännande i.o.m statliga subventioner/behandling om de väljer den lösningen.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-23 09:35:27

Väx upp! Skriv det till mytomanen Martin istället för själv har han inte den insikten. Men det är klart USA är ju bara försenat med 3 år sen Martin svamlade på första gången. Hade väl aldrig köpt en aktie i dignitana om jag visst att Martin hade den sjukdomsbilden.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-23 09:59:23

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-31 10:46:24

Man inser ju mer och mer hur illa ledningen med Martin i spetsen har skött sig.

Missbedömningar från början till, ja slutet. Ren katastrof.

http://news.ca.msn.com/local/britishcolumbia/bc-woman-backs-chemotherapy-cold-cap-treatment

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.